Högsta kvalitet sedan 1934

Salongen grundades redan 1934 av Peter Walter Hallbert på Fristadstorget 7 i Eskilstuna med telefonnumret 130. Tidigt i karriären var PW en internationell frisör. Han var en av de första frisörerna som gick med i Intercoiffure, ICD, som är en världsomfattande frisörorganisation. Salongen har hela tiden haft starka traditioner med fortbildning av de verksamma frisörerna som ett mål, där PW s kontakter har varit bärande. PW drev salongen med många frisörer och elever. Det fanns alltid ett-, två-, tre-, och fyraårs elever på salongen som fick sin utbildning av PW.

I slutet av 60-talet kom sonen Pehr hem till Eskilstuna och drev salongen ihop med PW. I slutet av 60-talet och början 70-talet var fortbildningen koncentrerad till London och Vidal Sassoon, som idag är bärande inom yrket. I mitten av 70-talet började salongen jobba med Redken som var ett nytt märke på marknaden. Pehr blev sedermera den förste utbildaren för marknaden i Norden.

Salongens frisörer har varit på många seminarier med Redken, bland annat Los Angeles, Orlando, Las Vegas, Monte Carlo, London och nationella seminarier. Salongen är fortfarande medlem i ICD och har genom organisationen varit på Nordiska och internationella kongresser i bl.a. New York, Berlin, Hamburg, Island och Paris mm.

2008 bytte Marie Hallbert (tredje generation frisör i släkten Hallbert ) sitt arbete på salongen till andra uppdrag, men salongens namn lever kvar! Vårt telefonnummer är idag 130120, det har alltså tillkommit tre siffror sedan starten.